9 Pasi pentru a crea un logotip simplu si usor de retinut

Crea tu logo

Felicia Taranu

4 septiembre 2018

9 Pasi pentru a crea un logotip

 

 

Un logo nu este ceva care se face ușor, cu un design frumos și asta este. Sigla este centrul identității tale corporative, imaginea la care marca ta va fi asociată în creierul potențialilor clienți. Din acest motiv, este esențial să se efectueze un studiu preliminar și să se vadă ce obiective trebuie atinse și ce valori trebuiesc transmise. Nu este o sarcină ușoară care se face in scurt timp.

Înainte de a crea logo-ul tau, trebuie să vezi ce obiective doresti să atingi și ce valori doresti să transmiți.

Design-ul logo-ului tau te poate costa de la 5 $ (Fiverr)pana la sute de euro. Diferența nu este numai în creativitatea designerului, ci în procesul de creare care poate fi ore și ore de lucru și care nu costă 5 $, nu crezi? Sfatul meu este sa știi cum să te înconjori de profesioniști buni care iti răsfăță brandul și afacerea ta, care lucrează cu fiecare detaliu până când deseneaza un logo care arată cu adevărat personalitatea brandului tau.

Doresti să știi ce pași trebuie să urmezi atunci când creezi logo-ul companiei?

1) INVESTIGA:

Primul pas în crearea unui logo este de a investiga. Crearea unui logo poate părea o sarcină simplă, dar nu este. Un logo este primul element pe care îl vei aprecia în afacerea ta. și merită o atenție deosebită. De aceea cercetarea este foarte importantă. Rezerva-ti timpul necesar, deoarece poate ai ceva în cap care se schimbă complet în timpul procesului de cercetare. Pinterest este un loc ideal pentru a efectua această cercetare.

2)LASA-L PE MAINILE PROFESIONISTILOR

Este posibil să cunoaștIpe cineva care spune că controlează Photoshop sau care deseneaza aparent bine, dar realizarea unui logo este o sarcină total diferită. Pune-te în mâinile profesioniștilor. Este nevoie de o anumită cunoaștere a publicității atunci când se proiectează o siglă. Aminteste-ti că este elementul principal al identității tale vizuale.

3) NU-L FACE TU SINGURA

S-ar putea să știi cum să te descurci perfect cu Photoshop sau Illustrator, poti chiar să fii un designer grafic. În ciuda acestui lucru, trebuie să ai întotdeauna o a doua opinie. Cere ajutor de la persoanele care au o anumită cultură vizuală sau un sens estetic. Patru ochi văd mai bine decât doi. Este o imagine pe care toată lumea ar dori-o. Crește-ți perspectiva și crește-ți astfel șansele ca sigla ta să fie un succes.

4) CEVA SIMPLU NU ESTE CEVA RAU:

«Simplu și usor, de două ori bine». De câte ori am auzit această expresie? Sute, nu? Ei bine, același lucru se întâmplă și cu logo-urile. Nu este nevoie să iti complici viața și să incarci o siglă cu zeci de efecte imposibile, mai multe fonturi și mai multe culori decât curcubeul. În cazul logourilor, simplitatea funcționează întotdeauna și trebuie doar să vezi logo-urile marilor companii precum Apple, Amazon sau Facebook.

Regula # 1 în crearea logo-ului tau: Simplitate. Minimalismul funcționează întotdeauna deoarece este mai ușor de reținut.

5) ALEGE BINE TIPOGRAFIA ȘI CULOAREA :

Tipografia și culoarea sunt elemente vitale când iti proiectezi logo-ul. Intotdeauna te joci cu psihologia de culoare si tipografie. Cele mai strălucitoare culori sunt de obicei asociate cu companii care au o audiență mai tânără, în timp ce culorile întunecate sunt de obicei asociate cu companii mai «grave». Același lucru se întâmplă și cu fonturile. Suntem în epoca de aur a tipografiei și tot mai mulți oameni sunt dedicați creării lor. Dacă doresti exclusivitate, angajeaza un tipograf sa-ti creeze un tip de text care este unic pentru tine. 

6) NU TE BAZA DOAR PE GUSTURILE TALE:

Este posibil să iti placă foarte mult literele de tip comic și culorile luminoase, dar acest lucru nu este suficient pentru a le utiliza în sigla dvs. Aminteste-ti să te bazezi pe psihologia culorii și a tipografiei. Cunoaște-ți bine tipul de public pe care îl poati avea și valorile pe care doresti să le transmiti ca marcă, nu ca o persoană. Ai grijă pentru că, probabil, gusturile tale personale iti sperie audienta.

7)JOACA-TE CU CREATIVITATEA

Poate iti deschizi un coafor și îți creezi logo-ul. Primul lucru care va veni în minte este o foarfecă sau un pieptene, dar să lăsăm la o parte cele mai evidente. Lasa-ti imaginatia sa zboare si creeaza ceva fin si sutil. Ingenuitatea trebuie să fie în afacerea ta, precum și în logo-ul tau.

8) VECTORIZEAZA:

Este posibil ca chiar acum să doresti un mic logo care să fie pus pe Facebook, Instagram sau pe site-ul tau și că merită să luați orice măsură. Dar asta se va schimba în viitor. Gândește-te la ce poate veni mâine. Poate că sponsorizezi un eveniment, iar sigla ta va ieși pe bannere uriașe și crede-mă, nu este nimic mai neplăcut ca un logo pixelat. De aceea trebuie să-ti vectorizezi logo-ul. Vectorizarea logo-ului tau vă face să nu apara pixelat indiferent de cât de mult îl extinzi.

9)DIMENSIUNEA LOGO-ULUI

Poate că logo-ul tau arată grozav pe computerul tau sau pe dispozitivul tau mobil, dar ai putea sa ai o surpriză punându-l pe un panou, văzându-l într-un loc sau punându-l într-un fel de merchandising. De aceea ar trebui să faci probe in diferite dimensiuni si dispozitive.

Daca aceasta tema este de interesul tau te invit sa descarci e-bookul meu gratuit

„CREAZA-TI UN LOGO IMPACTANT”

LIVE IN FACEBOOK

Facebook Live cu Felicia

DESCARCA EBOOK-UL GRATIS

IN LUCRU

Urmareste-ma pe Facebook

Probabil te intereseaza si aceste articole….

No se encontraron resultados

La página solicitada no pudo encontrarse. Trate de perfeccionar su búsqueda o utilice la navegación para localizar la entrada.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *