CE TREBUIE SA STII PENTRU A CREA CONTINUT PE RETELELE DE SOCIALIZARE 

Creeaza-continut-pe-social-media

Felicia Taranu

27 diciembre 2021

CE TREBUIE SA STII PENTRU A CREA CONTINUT PE RETELELE DE SOCIALIZARE 

2021 a fost un an în care ne-am adaptat cu toţii la un nou fel de viaţă profesională, una care a făcut tranziţia spre digital. Platforme precum Zoom au devenit o normalitate, iar social media a devenit o resursă importantă, cu multe întrebuinţări.

Pe lângă oportunitățile de a învăţa şi socializa pe care ni le oferă, social media a devenit de neînlocuit atât pentru persoanele care vor să îşi construiască un brand personal puternic, cât şi pentru firmele care vor să se ţină la curent cu noul val de marketing digital. Social media ne permite să ne găsim noi urmăritori şi potenţiali clienţi pe platforme precum Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, TikTok. Este adevarat ca nu este foarte simplu de a crea continut de valoare in retelele de socializare, insa nimic nu este imposibil.

 

De ce este important să creezi conținut?

Dezvoltând o prezenţă pe social media, ne asigurăm de faptul că brandul sau compania noastră va evolua în timp, şi nu va rămâne statică, blocată în metodele de promovare tradiţionale. O companie fără prezenţă pe social media în 2021 este de neconceput: cine nu există în online, nu există deloc. Obiectivele pe care ni le setăm pot fi atinse mai uşor prin creşterea organică pe social media, care atrage trafic către site-urile noastre, şi construieşte un public fidel brandului nostru.

 

Ce trebuie să ştii pentru a crea conţinut de valoare

Crearea de conţinut  de valoare în reţelele de social media este mai mult decât simpla creare a unor conturi care conţin informaţiile de bază despre tine sau compania/proiectul tău. Pentru a obţine o prezență online de succes, conţinutul trebuie planificat şi adaptat la mesajul pe care vrei să îl transmiţi în general prin profilul tău.Un alt aspect care trebuie luat în considerare este componenta vizuală pe social media: dacă vrei ca postările tale să iasă în evidenţă şi să atragă atenţia, trebuie să fii pregătit să investeşti în această privinţă prin graphic design, fotografie sau videografie. Pe deasupra trebuie sa iti cunosti la perfectie clientul ideal, care este publicul la care vrei sa ajungi. Nu poti sa te adresezi publicului in general pentru ca nu te va asculta nimeni.

 

 Tool-uri ce ajută la crearea conţinutului

Crearea de conţinut de calitate nu este ceva simplu, insa nu trebuie să fie o povară. Acum există o mulțime de tool-uri ce îţi pot face munca mai uşoară: un astfel de exemplu este Canva. Acesta este un tool popular pentru creare de grafice şi conţinut vizual în general. Rezultatele sunt de o calitate profesională iar platforma site-ului face întreg procesul să fie uşor şi intuitiv. Un alt exemplu este Grammarly, un auto-corector cu un algoritm complex care se asigura că tot ceea ce distribui este perfect corect gramatical. Audacity este un editor audio in cazul in care ai incorporat in strategia de continut si un podcast, acesta te poate ajuta sa faci din vocea ta o voce de radio.

 

Secrete pentru a crea conţinut mai simplu şi mai rapid

Un concept extrem de important atunci când vrem să creăm conţinut de calitate într-un mod simplu şi rapid, este să înţelegem ce fel de conţinut vrea publicul nostru să consume. O modalitate consacrată este metoda celor “3 E” (Emoţion, Education, Entertainment), anume emoţie, educaţie, şi divertisment. Încercând să implementăm unul sau mai multe dintre aceste elemente în postările noastre, ne asigurăm că publicul nostru poate empatiza cu ceea ce transmitem, că are ceva nou de învăţat despre noi sau despre lume, şi că ceea ce postam îi face să se simtă bine. Acest lucru duce natural la mai multe like-uri, comentarii şi share-uri, făcându-ne vocea auzită de către şi mai mulţi oameni.

Distribuie daca consideri ca merita

DESCARCA EBOOK-UL GRATIS

IN LUCRU

Urmareste-ma pe Facebook

Probabil te intereseaza si aceste articole….

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *