Pentru a avea succes pe Facebook,este nevoie de o comunitate devotata si de followers calificati in Facebook . Dacă nu aveti destui followers, va fi ca și cum nu există nimeni care să va vadă sau să citească conținutul vostru. Prin urmare, este important să lucrați pentru a obține cat mai mulți oameni care sa va urmareasca pe Facebook.

Dar atentie, pentru ca aici multi oameni gresesc. Gandesc doar in cantitate si nu in calitate. Se multumesc sa vada cum numarul de followers creste considerabil dar interactiunile pe pagina lor raman aceleasi.

Pentru ce avem nevoie de acele persoane care nu au interes in ceea ce facem?

La obținerea a mai mulți followers implică înțelegerea modului în care funcționează rețelele de socializare. Trebuie să găsiți tehnici specifice care vor crește calitatea paginii și, în cele din urmă, veți obține mai mulți oameni ce va urmaresc pe Facebook.

Cum se pot obține followers calificati pe Facebook?

 

1.- Optimizați informațiile de pe pagina de Facebook.

De cele mai multe ori, singurul lucru la care oamenii se uita pe pagina  de Facebook, ca sa ia o decizie daca este de interesul lor sau nu, este imaginea de profil, imaginea de copertă și descrierea. Asigurați-vă că imaginile și descrierea sunt atractive, descriu bine ceea ce faceti și încurajează oamenii să vă dea like la pagina.

De asemenea, este recomandabil să completați absolut toate informațiile de pe pagina. Selectați categoriile și subcategoriile care descriu cel mai bine ceea ce faceti, inclusiv website, numărul de telefon și programul de funcționare (dacă este cazul).

Toate aceste informații vă vor ajuta să obțineți mai mulți followers calificati in Facebook, deoarece va face ca pagina voastra să apară în motorul de căutare de Facebook și Google când oamenii caută ceva relationat cu ceea ce faceti voi. Motoarele de căutare indexează și acest tip de conținut, oferiti destula atentie si interes acestora .

2.- Publicați conținut interesant

Este important să publicați conținut atractiv, distractiv și interesant. Facebook își actualizează în mod constant algoritmul și poziționează mai bine publicațiile care primesc interacțiuni de la followers. Prin urmare, conținutul vostru trebuie să fie util și relevant pentru cei ce va urmaresc, astfel încât să ii provocati, să va comenteze sau să vă dea like.

Videoclipurile reprezintă cel mai bun tip de conținut publicat pe Facebook pentru a atrage atenția și a încuraja implicarea. Sunt perfecte deoarece sunt creative și au mari posibilități de a capta atenția oamenilor. Cu toate acestea, asigurați-vă că videoclipurile au o lungime optimă pentru a atrage atenția, astfel încât să nu ajungă sa fie obositoare.

3.- Fiți activi pe rețelele de socializare atunci când sunt si cei care va urmaresc.

 

Este puțin probabil ca oamenii să vă placă pagina de Facebook dacă nu publicați în mod regulat. Scopul fiecaruia ar trebui sa fie de a forma o comunitate activă si a avea followers calificati in Facebook.

Si cât de des ar trebui să postați?

Nu există un răspuns concret la această întrebare. Trebuie să efectuați analize externe periodice pentru a raspunde aceastei întrebari. Sau, de asemenea, puteți analiza informațiile de pe paginile proprii. În secțiunea Statistici> Publicații, puteți vedea când sunt activi cei ce va urmaresc pagina.

Postați în momentele de vârf când publicul vostru este conectat și faceti experimente cu postările voastre pentru a măsura momentul în care majoritatea de followers interacționează cu conținutul vostru.

4. Folositi legaturile pentru a obține mai mulți followers calificati pe Facebook

 

Investigati pentru a determina ce alte interese are audiența voastra si de care voi va puteti lega, fara sa pierdeti firul logic a ceea ce oferiti voi. Adica nu sariti de la oferit pantofi la arhitectura :)). Este vorba despre căutarea de legaturi logice și de a profita de ele. Aceste informații sunt valabile atunci când aveți îndoieli cu privire la ce să postați pe pagina voastra de Facebook.

Dacă reușiți să publicați conținut diversificat și mentineti publicul interesat, veti avea mai multe probabilitati ca cei ce va urmaresc sa distribuie postarea voastra cu prietenii. Acest lucru vă va ajuta să ajungeti la cat mai multi oameni si este in favoarea voastra, deci merita efortul de a cauta legaturi de interes.

5. Trimite-ti invitatii de apreciere a paginii

Trimiteți o invitație la cei care va urmaresc profilul ori de câte ori puteți. Profilul este numele vostru cu care v-ati creat contul in Facebook. Aveți o comunitate la îndemână de care ar trebui să profitați, cum ar fi de: angajați, clienți, prieteni etc. Acești oameni vor fi dispuși să vă dea un impuls atunci când încă nu aveți mulți followers. Este vorba doar de trimiterea unei invitatii de apreciere a paginii.

De asemenea, puteți adăuga de fiecare dată când faceți prezentări sau webinarii un diapozitiv la sfarsit pentru a reaminti celor prezenti ca daca doresc au optiunea de a va urmari pe pagina si asa vor deveni followers calificati in Facebook.

O altă modalitate de a invita followers în comunitatea voastra este, de exemplu, prin adăugarea unui apel la acțiune într-un e-mail.

Cel mai important lucru al acestei acțiuni este de a trimite cererea într-o bază de date curată, organizată, cu e-mailuri reale de la clienți potențiali. Mesajul de sugestie poate apărea în spam dacă e-mailul nu a fost obținut într-un mod «legal».

Utilizați toate optiunile posibile care le ofera Facebook pentru a obține mai mulți followers calificati pe Facebook.

6.- Anunțuri Facebook

Facebook are o mare varietate de produse de publicitate pentru a alege . Aveti optiunea de a arata conținutul vostru oamenilor potriviți pentru a vă crea comunitatea Facebook.

De asemenea, vă puteți promova pagina. Găsiți persoane de pe Facebook care sunt potrivite pentru marca voastra prin locație, vârstă și alegeți  în funcție de interese.

Este recomandabil să încercați și să experimentați diferite tipuri de anunțuri pentru a vedea care dintre ele va functioneaza cel mai bine. Asigurați-vă că alegeți întotdeauna opțiunea care permite publicului din Facebook să vă dea like la pagina direct din anunț.

7.- Desfasurati un concurs

Una dintre strategiile pentru a obține mai mulți followers pe Facebook sunt concursurile. Brand-urile efectuează concursuri de tot felul pentru a-si construi publicul și pentru a obține mai multe likuri pe pagină. Dacă decideți să faceți acest lucru, asigurați-vă că concursul respectă regulamentul de promovare Facebook. De exemplu, puteți cere intr-una dintre acțiuni să vă dea like la pagina, deoarece acesta este obiectivul principal.

Cel mai important lucru este să vă asigurați că concursul vostru este distractiv, ușor, relevant pentru publicul vostru și îi determină pe followers să împărtășească participarea cu prietenii lor. Este recomandabil să utilizați anunțurile Facebook pentru a vă promova concursul. Și dacă utilizați o aplicație pentru a rula concursul, trebuie să va asigurati că aceasta  este optimizata pentru dispozitivele mobile.

8.- Utilizați rețelele de  socializare pentru a măsura,a analiza și a învăța.

Utilizați, de exemplu, Facebook Insights pentru a aplica valori privind performanța paginii voastre. Puteți vedea valori cum ar fi valoarea de acoperire, gradul de implicare, rata de interacțiune și noile aprecieri ale paginii. Aceste valori vă vor ajuta să înțelegeți ce determină preferințele și implicarea celor ce va urmaresc. În acest fel, vă puteți adapta publicațiile.

Este important să folosiți instrumentele de analiză pentru a determina dacă acțiunile voastre vor atinge obiectivele stabilite sau nu si in ce fel. Veți ști dacă ceea ce publicați este de interes sau nu. Nu uitați, prin urmare, să măsurați,să analizați si sa invatati.

9.- Promovați pagina  pretutindeni

Odată ce ați lucrat la strategia voastra de conținut și aveți pagina de Facebook așa cum o doriți, trebuie să o promovati. Distribuiți-o în cât mai multe locuri.

Trebuie să introduceti pictograma rețelelor de socializare pe site-ul vostru.  Este vorba de a ajunge la cât mai mulți oameni posibil.

Pe scurt, obiectivul este să vă asigurați că publicul va ajunge la pagina voastra cât mai ușor posibil printr-un singur clic. Gândiți-vă, prin urmare, unde puteți plasa logotipul Facebook astfel încât să nu deranjeze navigația, dar sa fie  vizibil.

10.- Folosiți colaborarile cu influencers

Dacă obiectivul este de a obține mai mulți followers pe Facebook, o opțiune foarte folosită este colaborarea cu influencers. Acești influencers sunt persoane care au autoritate pe Facebook, dar și mulți followers si va poate ajuta sa ajungeti  la un public mai larg. Doar trebuie sa vorbeasca despre voi sau produsele, serviciile voastre.

 

Aveți nevoie de sfaturi despre cum să obțineți mai mulți fani pe Facebook?
Pentru a solicita informații despre marketing pe rețelele de socializare scrieti-mi AICI

Doresti sa ne vedem pe pagina mea de Facebook?

Intra aici.