DE CE SA FOLOSESTI INSTAGRAM STORIES PENTRU AFACEREA TA?

De ce să folosesti Instagram Stories pentru afacerea ta

Felicia Taranu

3 enero 2022

Cum îți poți da seama dacă folosești Instagram Stories ca un profesionist?

Răspunsul scurt:poti vedea asta în statisticile tale.

Dacă doresti un răspunsul mai detaliat, citeste mai departe.

În primul rând: de ce ar trebui să dezvolți o strategie pe Instagram Stories? Ei bine, statisticile nu mint, deoarece aproximativ jumătate dintre utilizatorii Instagram folosesc Stories. Aproximativ 62% dintre oameni spun că au fost mai interesați de un brand sau de un produs după ce l-au văzut în stories.

S-ar putea să crezi ca a folosi selfi cu filtre, a arata cum decurge o zi din viata ta, etc. este mai util pentru un cont personal decât pentru un cont corporativ. Cu toate acestea, având în vedere interesul atât al Instagramului, cât și al utilizatorilor față de acest conținut, vreau să-ti arăt că Instagram Stories este mult mai mult decât un conținut distractiv pentru conturile personale.

În acest articol voi detalia unul câte unul cele 10 motive pentru care ar trebui să folosești Instagram Stories pentru a-ți promova afacerea.

Trebuie sa tii cont ca la momentul actual  nu mai este suficient cu un singur format sau un singur canal, ci a sosit timpul să aduci conținut  clienților tăi în toate modurile posibile. Adică, posteaza o fotografie în feedul tau și urca un story.

 

10 motive pentru a-ți promova afacerea pe stories

  1.  Nu 1 sau 10 motive, ci dintr-un miliard

500 de milioane de conturi folosesc Instagram Stories în fiecare zi (Instagram). Nu numai atât, dar 1/3 dintre cele mai vizionate Story IG sunt ale marcilor. Asta înseamnă că există un public acolo care ne așteaptă în fiecare zi.

Așa că pariază pe conținut vertical, adaptează-ți publicațiile la dimensiunea story-urilor și începe să interacționezi cu utilizatorii tăi de pe Instagram într-un mod mai special.

2. Fa să fii gasita

În cadrul unei strategii de inbound, rețelele de socializare joacă un rol fundamental în atragerea clienților, a vizitelor etc. Pentru a atrage, ai nevoie de oameni necunoscuti care sa te descopere. Și în acest scop Instagram Stories face minuni, deoarece:

  •  Poti adăuga hashtag-uri care apar apoi în căutări.
  • Poti include locația și poti apărea în secțiunea Explorare din story-urile orașului tau.
  • Acestea pot fi distribuite de alți utilizatori.

3. Include linkuri către site-ul, blog sau langing pages

Nu este grozav să ai ocazia să-ți conduci urmaritorii către conținutul tău?

Daca inainte aceasta optiune era disponibila doar pentru cei care aveau peste 10000 de urmaritori, de curand Instagram a activat această funcție si este disponibilă pentru toti utilizatorii.

4. Nu-ți plictisi urmaritorii

Există momente când trebuie să postezi mult conținut, cum ar fi în timpul unui eveniment. Dar, iti poti imagina cum ar arăta feedul tau dacă ai publica toate fotografiile și videoclipurile pe care le doresti?

Pentru aceste momente mai incarcate, este mai bine să creezi story, deoarece acestea comprima întregul eveniment într-o singură apariție în fața urmăritorilor. În plus, în cazul unui eveniment, postările sub formă de Story vor avea mai mult sens pentru ei, decât dacă sunt fotografii independente deconectate unele de celelalte.

Fii creativ și profită de această optiune. Știi deja că un story are o durata de 24 de ore. Deci, ce fel de conținut poți crea pentru a-ți atrage urmăritorii? De exemplu, mă pot gândi la conținut precum „pas cu pas”, concursuri, oferte, sondaje. Da, poti face acest lucru în feedul tradițional. Diferența este că în acest fel va fi mult mai relevant pentru urmăritorii tăi.

5. Postează videoclipuri live

Instagram Stories iti permite să transmiți în direct evenimentul tau sau activitatea pe care ai conceput-o pentru urmăritorii tai.

Poti face, de exemplu, o sesiune de întrebări și răspunsuri sau un interviu.

Ceva important despre această funcționalitate este că atunci când transmiti în direct, o notificare ajunge la urmăritorii tai, astfel încât aceștia să poată veni să te vadă.

Descarca Template-ul de cum sa creezi continut de valoare pentru retelele de socializare  inspirat in baza engagemet-ului comunitatii

6. Rămâi prezent în mintea urmaritorilor tăi

Feed-ul Instagram a încetat să mai fie cronologic în iunie 2016. Acum se bazează pe un algoritm care recompensează relevanța. Acest lucru i-a făcut pe mulți utilizatori să se plângă că nu apar în mod regulat adepților lor.Insa se aude ca anul acesta Instagram vrea sa revina la un feed cronologic, e de vazut.

Instagram Stories folosește și un algoritm pentru a prioritiza conținutul care este afișat utilizatorilor. Cu toate acestea, deoarece are o componentă de timp semnificativă, postarea în mod constant și repetat va da roade.

Story-urile sunt ordonate în funcție de probabilitatea de cat de mult conteaza un story pentru noi, incluzand factori precum: interesul pe care îl putem avea față de conținut, actualitatea conținutului (în raport cu timpul). ) , relațiile noastre cu utilizatorul care publică și vizitează profilul.

Publica constant conținut de calitate și vei apărea în feed-ul de story al urmăritorilor tai.

7. Au cea mai bună locație în cadrul aplicației

Nu știu voi, dar eu de ceva vreme văd mai puțin feed-ul și mai multe stories.

Odată ce intri în aplicație, vezi in partea de sus toate story-urile (care pot fi sau nu de la cineva cu adevărat relevant pentru tine) dar nu poti sti ce a publicat pana nu intri. Deși nu știi despre ce este vorba, atrag mai mult atenția si trezezc mai mult curiozitatea decât fotografiile din feed.

Adauga acest lucru la algoritmul bazat pe relevanță și rezultatul este că Instagram încearcă să iti spună ceva: foloseste Stories.

8. Da-le viata mai lunga la stories

Deși natura conținutului Instagram Stories este efemeră, este posibil să salvezi publicațiile din feed-ul de Stories, astfel încât acestea să poată fi văzute în continuare.

Odată ce salvezi un story, acesta va apărea în profilul tău deasupra postărilor tradiționale din feed  in highlight(Instagram încearcă să-ți spună ceva din nou).

9. Mentine profesionalismul profilului tau

Fotografiile și videoclipurile care sunt publicate într-un feed tradițional sunt de obicei mult mai lucrate decât cele care sunt publicate în Instagram Stories. Publicațiile din  Stories servesc pentru a te apropia de clienții tai într-un mod mai natural și mai spontan.

Ce contează dacă o fotografie nu este perfectă, dar emotioneaza? Și dacă suntem siguri că va fi pe profilul nostru decat 24 de ore, cum să ezităm să publicăm?

10. Conectează-te cu urmaritorii si clientii tăi

Instagram Stories este o modalitate excelentă de a posta conținut generat de altcineva. Roaga-i pe urmăritorii tai să facă fotografii cu modul în care folosesc produsele sau să prezinte beneficiile obtinute.

Urmând această idee de distribuire și schimb de conținut, poți contacta influenceri din domeniul tău și le poți oferi un spațiu în feedul tău Stories. Acest lucru îi va face pe urmăritorii tăi să se intereseze și de tine.

 

 

Acum e randul tau

Am explicat deja cât de important este să începi să încorporezi story în planul tău de conținut. Acum este rândul tău să faci următorii pași.

 

Și iti reamintesc, dacă ai întrebări sau vrei să vorbim despre strategia ta de social media, sunt aici pentru tine.

Urmareste-ma pe Instagram, acolo public zilnic sfaturi despre cum sa cresti o comunitate pe retelele de socializare si sa-ti dezvolti o afacere

Distribuie daca consideri ca merita

DESCARCA EBOOK-UL GRATIS

IN LUCRU

Urmareste-ma pe Facebook

Probabil te intereseaza si aceste articole….

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *