Nu imi place sa negociez, nici sa vand

Nu imi place sa negociez nici sa vand

Felicia Taranu

13 agosto 2019

Nu imi place sa negociez nici sa vand.

 

Sunt doua lucruri diferite dar care fac o pereche perfecta. Nu imi place sa negociez, nici sa vand, este ceea ce aud destul de des . Nu pot  intelege de ce atata respingere. Cum ar fi viata noastra, a tuturor daca nimeni nu ar negocia si nu ar vinde. Negocierile au existat dinainte sa apara banii, daca ne limitam sa credem ca negocierile sunt doar cele unde e vorba de un schimb de produse sau servicii.

In termeni generali, negocierea este un proces de comunicare reciproca menit sa ajunga la un acord cu altii atunci cand exista unele interese partajate si altele opuse.

Negocierea nu se limiteaza doar la acele reuniuni in jurul mesei unde toti sunt imbracati la costum si cravata si incearca sa ajunga la un acord comun care sa beneficieze toate partile implicate.

Daca si tu te gandesti in aceste momente ca nu ai negociat niciodata, trebuie sa imi permiti sa te contrazic. Doar gandeste-te de cate ori ai luat o decizie singur. Sau a trebuit sa negociezi pentru ea?

Iti dau un exemplu? Te trezesti intr-o buna dimineata si iti aduci aminte ca masina a inceput sa dea multe probleme si ii spui sotiei:

-Draga mea m-am gandit ca e timpul sa schimbam masina…..

Sotiei nu ii vine sa creada ce a auzit pentru ca si ea are in plan ca vrea cea mai frumoasa vacanta. Si incep negocierile, fiecare aparandu-si teritoriul. Cine castiga? Cel care vine cu cele mai bune argumente, care domina mai bine arta comunicarii si a persuasiunii, cel care este mai diplomatic. Acela  care a reusit sa-si sustina propunerea, nu a facut altceva decat sa-i vanda propunerea celuilalt aducand argumente care il favorizeaza intr-un fel sau altul.

Toti negociem de cand ne trezim pana cand ne ducem la culcare si toti vindem, fie ideile noastre, un produs care ne place, fie sentimentele noastre, nu incetam sa negociem si sa vindem.

Cand a fost ultima data cand ti-a placut de cineva si ai facut tot ce ai putut ca sa-i atragi atentia, sa-ti vorbeasca, sa-ti acorde timpul lui, sa il faci sa se indragosteasca. Ei bine, daca ai reusit sa-l convingi sa va casatoriti… Felicitari!!!! Inseamna ca ai stiut sa te vinzi foarte bine.

Si bineinteles dupa casatorie trebuie sa stii sa te vinzi in continuare daca vrei sa-ti ramana client fidel,:)) pentru ca concurenta este destul de mare. Asa ca nu uita sa te perfectionezi in tehnici noi de vanzare ca iti va prinde bine atat in dragoste, in relatiile sociale cat si in afaceri.

Invata  tehnici de vanzare care te vor ajuta sa fii castigator de cate ori vrei sa-ti aperi ideile, principiile si produsele. Totodata vei reusi sa invingi teama si frica care te fac sa crezi ca tie nu iti place sa faci lucrul asta.

Mi-ar place sa cunosc care sunt tehnicele voastre de negociere si vanzare sau cum va simtiti in legatura cu acest delicat subiect «vanzarea». Astept comentariile voastre.

Vrei sa ma cunosti pe retelele de socializare? Te astept sa vizitezi pagina mea de Facebook, DA CLICK AICI

LIVE IN FACEBOOK

Facebook Live cu Felicia

DESCARCA EBOOK-UL GRATIS

IN LUCRU

Urmareste-ma pe Facebook

Probabil te intereseaza si aceste articole….

No se encontraron resultados

La página solicitada no pudo encontrarse. Trate de perfeccionar su búsqueda o utilice la navegación para localizar la entrada.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *