O IDEE- MAI MULTE PIESE DE CONTINUT

O idee mai multe piese de continut

Felicia Taranu

17 enero 2022

O IDEE- MAI MULTE PIESE DE CONTINUT PENTRU RETELELE DE SOCIALIZARE

 

Atunci cand ai o afacere trebuie sa fii si online, altfel nu existi. Insa o data cu crearea profilelor pe retelele de socializare incep problemele pentru majoritatea antreprenorilor.

 

“Ce si cand trebuie sa public?”

A crea continut poate deveni frustrant pentru unii oameni, mai ales atunci cand efortul nu este recompensat si numarul de urmaritori, like-urile, comentariile, se lasa asteptate. Problema cea mai mare este lipsa de idei, de creativitate, de timp si de experienta.

Poate că ai citit titlul și ti se pare imposibil să faci acest lucru deoarece stii ca tie si multor oameni le ia ore și ore in sir ca să creeze  conținut pentru rețelele de socializare, blog, video pentru YouTube, podcasturi, cursuri, ateliere, conferințe etc.

Dar, pregateste-te! Cu  trucul pe care ti-l dezvalui astăzi, nu iti va mai fi atat de greu și astfel vei putea crea mult conținut bazat pe o idee, așa cum vei vedea mai jos.

 

Care este acea idee grozava cu care pot incepe a crea conținut?

Aceasta este prima întrebare pe care trebuie să ti-o adresezi pentru a începe să creezi conținut in baza unei idei.

Pentru a gasi acea idee grozava iti prezint unul dintre cele mai puternice tool-uri  pentru a genera idei de conținut, unde doar prin introducerea cuvintelor cheie poti gasi o multime de idei de conținut.

Acel tool se numeste Answer the Public. Ca sa ii caut un defect, ar putea fi faptul ca nu este in limba romana, dar ideile se pot traduce.

Ce sunt cuvintele cheie?

Cuvintele cheie sunt acele cuvinte care reprezinta afacerea ta si cei 4 pilari din planul de continut. In cazul meu cuvantul cheie principal este marketing.

Ti-am dat acest tool de care te poti folosi dar nu uita ca inspiratia exista peste tot, doar trebuie sa intri sa cauti cu intentia si energia adecvata. Iti mai dau o idee. Creaza-ti in telefon un document unde poti nota mereu idei de continut si de unde te-ai inspirat. Ori de cate ori intri pe retelele de socializare intra cu intrebarea “ce gasesc interesant pentru mine”, iar in momentul cand ai descoperit ceva care ti-a atrás atentia intreaba-te “ Imi foloseste? Cum pot imbunatati?”Noteaza repede ideea, nu lasa pe mai tarziu ca o vei uita. Asa iti creezi o biblioteca de idei. Probabil nu le vei folosi pe toate, dar nu vei duce niciodata lipsa de ele. Cand ai nevoie de idei pentru planul de continut vei merge in biblioteca si este posibil sa gasesti vreuna care nu ti se va mai parea interesanta, dar nu conteaza, probabil o poti modifica un pic si obtii din nou o idee geniala.

 

Aplica metoda FM pentru a crea conținut

 

Acum iti voi arăta un exemplu al metodei FM (fragmenteaza si multiplica) pe care o transmit clienților și elevilor mei. Consta in a fragmenta și a multiplica conținutul având la baza o singură idee.

În exemplul de mai jos vei vedea cum se fractioneaza si se multiplica o idee în 6 piese de conținut.

1. Postare pe blog

2. Podcast

3. Video YouTube

4. Instagram live

5. Carusel Instagram

6. Infografie Pinterest

 

Cum poti  obține 6 piese de conținut bazat intr- o idee?

Blog: Cu ideea de baza putem scrie un articol generos si cu multe informatii valoroase.

Podcast: Daca intram in Answer the Public vedem ca ne da o multime de idei bazate in : de ce, cine, ce, care, cand , unde, cum, este, care de fapt ne pot folosi sa scriem si articolul in blog. Din toate astea putem extrage sa vorbim de exemplu despre ”cum “ in podcast. Iar in blog sa scriem ca explicam in podcast cum se face acel lucru si sa trimitem cu ajutorul unui link oamenii sa asculte si podcastul.

Video YouTube: Pentru YouTube poti face un video unde dai cateva tipsuri generale despre tema aleasa si termini invitand pe cei ce sunt interesati de tema sa citeasca tot articolul pe blog.

Instagram Carusel: Tipsurile din video le poti transforma intr-un carusel pentru instagram.

Instagram Live: Aceleasi imagini din carusel le poti schimba formatul in 9:16  , le mai adaugi un pic de informatie din blog si poti face o prezentare cu dispozitive pe Instagram Live.

Pinterest: Poti rezuma toata informatia intr-o infografie pentru Pinterst

Cum se fac toate astea? Adapteaza conținutul și design-ul la personalitatea și formatele adecvate fiecărei rețele de socializare. Acest lucru este permis de o aplicație pe care eu o folosesc foarte mult și aceasta este www.canva.com

 

Recomandări pentru crearea de conținut

Nu copia și lipi același conținut în fiecare rețea de socializare, așa cum am menționat anterior, este important să iei în considerare personalitatea fiecărui brand și să adaptezi design-urile, formatele si marimea.

Dacă ai de gând să faci un podcast și în același timp un videoclip YouTube, iti recomand să nu folosesti audio din podcast pentru un videoclip, deoarece vocabularul folosit pentru podcasturi este ceva mai informal și mai personal.

Truc nou:

O alta idee interesanta pe care am gasit-o dar inca nu am probat-o este sa pregatim un PDF pentru LinkedIn din caruselul pe care l-am creat pentru Instagram. In Canva putem schimba marimea caruselului , reasezam un pic elementele dupa care il exportam in format PDF.

Iti voi dezvălui ceva mult mai interesant, astfel încât să poti profita de conținutul pe care îl creezi la maxim.

Intreaba-te daca vreo imagine din carusel o poti folosi independ ca sa o publici separat intr-o alta zi. Te asigur ca oamenii nu isi mai aduc aminte de imaginea respectiva dupa o saptamana.

Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le facem pentru ca sa putem oferi un conținut bun si diversificat.

Care ar fi conținutul de bază pentru a multiplica piesele de conținut?

Continutul de baza poate fi un articol, un video de youtube, o prezentare din care poti extrage informatia si sa o expui in mai multe forme. Retine, continutul nu se poate doar imparti , ci si inmulti. Adica dintr-un articol putem sa impartim si sa facem piese mai mici pentru retelele de socializare, insa daca avem nevoie sa il inmultim putem crea o prezentare sau un curs.

Acum este randul tau!

Pregătește un conținut de bază asa cum ti-am explicat, împarte-l, înmulțește-l și împărtășește-l cu urmaritorii tăi.

Daca vrei sa primesti zilnic sfaturi si tipsuri despre marketing si retelele de socializare te astept pe Instagram unde sunt mai activa decat pe celelalte retele de socializare.

Distribuie daca consideri ca merita

DESCARCA EBOOK-UL GRATIS

IN LUCRU

Urmareste-ma pe Facebook

Probabil te intereseaza si aceste articole….

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *