CUM SA VINZI PE INSTAGRAM LIVE

Cum sa vinzi cu Instagram Live

Felicia Taranu

11 abril 2022

 

Instagram Live este o platformă excelentă pentru a atrage noi urmăritori, pentru a crea interacțiune cu utilizatorii și chiar pentru a vinde produse sau servicii. Și probabil te intrebi, Live-ul pe Instagram: Ce poate face pentru afacerea ta?

Vânzarea pe Instagram este posibilă în toate formatele existente, mai ales că aceste formate ne permit să creăm reclame. Dar cum să vinzi pe Instagram Lives? Este posibil? Chiar aduce conversii? Da, este posibil și iti poate aduce conversii grozave.

Pentru a te ajuta sa profiti de aceasta minunata optiune pe care Instagram ne-o pune la dispozitie, iti voi oferi chiar cele mai bune sfaturi, astfel incat sa aduci o valoare reală pentru afacerea ta.

 Vrei să știi secretul? Continua să citești…

 

De ce să folosești Instagram Live pentru afacerea ta?

Evident că nu putem începe să facem Lives fără să știm de ce este important să folosim Live pentru afacerea noastra și care sunt avantajele de care putem sa ne beneficiem. Sa fii live pe Instagram este una dintre cele mai bune modalități de a te conecta cu urmăritorii tăi într-un mod mai direct, transparent și mai autentic.

Este o modalitate excelentă de a arăta cea mai umană latură a afacerii tale. Și asta nu este tot. Instagram Live permite audienței tale să trimită comentarii și întrebări în timp real, adică poti avea un  feedback  real si rapid.

Este un instrument benefic pentru construirea unei conexiuni puternice între brandul tau și potențialii clienți. Transmiterea live te poate ajuta, de asemenea, sa-ti creșteți posibilitatea de a fi descoperita pe Instagram. Datorită instrumentelor noi și îmbunătățite, iti poți face brandul mult  mai atractiv.

Din toate aceste motive, este un instrument incredibil de a-ti promova produsele, de a interacționa cu potențialii clienți și de a ajunge la o nouă audiență pe Instagram.

Cum să vinzi pe Instagram Live?

Live-urile îți permit să te conectezi cu publicul într-un mod mai prietenos. Te afisezi în fața camerei, răspunzi la întrebări în direct și chiar inviți mai multe persoane să se alăture, experți, parteneri, oameni din echipă și chiar clienți sau ambasadori de brand.

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când intentionezi sa vinzi in live, este faptul că nu poți realiza o vânzare directă. Cel mai important lucru este să te conectezi cu publicul tau și să generezi o conversație. Astfel poți incepe sa introduci o vânzare mai târziu.

Fii autentica și transparenta.

Spre deosebire de o postare sau un video pe care îl urcam în feedul nostru si pe care îl putem edita, modifica, înfrumuseța etc., intr-un Live trebuie sa fii cât mai autentica posibil, deoarece nu există loc de editare. Ceea ce se potrivește foarte bine cu trendul care este promovat astăzi de influenceri: no edit.

Arată produsul tau așa cum este, cum funcționează, pentru ce se poate folosi, cum va ajuta la rezolvarea unei probleme sau a unei nevoi, toate acestea prezinta-le în timp real si răspunde la întrebările celor care se conecteaza si te  urmăresc .

Cum se ajunge la vânzare?

Imagineaza-ti ca mergi într-un centru comercial, te plimbi prin magazine și dai peste niște pantofi care îți atrag atenția. Vanzatoarea observă imediat interesul tău și începe să te convingă. Îți spune beneficiile, caracteristicile, care sunt cele mai confortabile mărcii, care au o garanție, care se adaptează la mersul tău…

Dar nu numai atât, îți arată cum pot fi combinate într-un mod elegant, sau cu un look mai casual și automat începi să te gândești cu care dintre hainele tale le-ai putea combina. Iar la finalul acestei conversații totul este în favoarea faptului că vei ajunge să cumperi pantofii.

Așa trebuie si tu să fii convingătoare pentru a vinde pe Instagram Lives. Totul trebuie îndreptat astfel încât oamenii conectați să vadă produsul, nu numai să cunoască beneficiile, caracteristicile, prețul și ceea ce îl face unic pe piață. Fă-i să se vadă folosind produsul în mintea lor!

Felicia, ce se întâmplă dacă vând servicii?

Este un subiect polemic deoarece  multe branduri consideră că nu se pot vinde servicii într-o live, pentru că… Ce poți arăta? 

Eu iti spun că merge foarte bine, te poti ajuta de slide-uri, automatizări cu ManyChat și sa explici în detaliu fiecare dintre ofertele tale, care sunt beneficiile și rezultatele pe care oamenii le  pot obține cu fiecare dintre opțiuni.

Acesta este un format care ne poate ajuta să ne conectăm și să vindem indiferent de tipul de afacere pe care îl avem. Trebuie să încetăm să ne limităm și să începem să acționăm. A fi creativ este ceea ce iti va permite să ajungi la mai mulți oameni și să obții conversii mai multe și mai bune.

Cum să profiți de Instagram Lives pentru a vinde servicii?

Bazează-te pe clienți și pe testimonialele lor. Un cumpărător fericit va fi cea mai bună dovada de prezentare pentru potențiali clienți.
Concentreaza-te pe rezultate. Vorbește mereu despre ceea ce pot realiza după achiziționarea serviciilor tale, beneficiile și avantajele pe care le oferi.
Vorbeste despre experiențe personalizate. Generalizarea poate funcționa, dar mai bine concentreaza-te pe diferite avatare pentru o conversie mai mare.
Foloseste numere, grafice și date. Nu ai un produs de afișat, dar ai datele care atestă un serviciu excelent.

Beneficiile vânzării pe Instagram Lives

Am putea evidenția ca unul dintre principalele beneficii este, atenția fiecăruia dintre oamenii care sunt conectați. O postare poate fi grozavă, dar oamenii pot trece cu ușurință pe lângă ea. Într-un Live nu, dacă sunt acolo, este pentru că te ascultă și le pasă de ceea ce ai de spus.

Având atenția oamenilor care ar fi dispuși să-ți cumpere produsul, este mult mai ușor să introduci o vânzare și să le arăți ca esti cea mai bună opțiune de pe piață.

 

 • Poti avea un feedback real.
 • Arati ca esti loial comunității tale.
 • Generezi un impact mai mare .
 • Te ajută să-ti poziționezi marca.
 • Arati o afacere umanizată.

Cum sa programezi pas cu pas un Instagram Live

Acționează chiar acum și programează primul tău Instagram Live pentru a vinde mai mult. Atentie, înainte de a o face asta iti recomand să stabilesti câteva lucruri:

 • In baza statisticelor tale, selecteaza ziua și ora, asigurând astfel vizualizări mai mari.
 • Fa o listă cu produsele sau serviciile pe care doresti să le afișezi. Poți începe cu unul singur, ideea este să nu-ți plictisesti comunitatea cu prea multe deodată.
 • Creaza câteva diapozitive pe care le puteți afisa pentru a  face un live mai dinamic.

 

Pregatita pentru a vinde pe Instagram Live?

 

Pasul 1:
Da clic pe plus(+) in profilul tau de Instagram și coboara pana la modul „Live”. Vei putea vedea câți dintre urmăritorii tai sunt activi în prezent în Instagram, ceea ce este un bun indicator pentru a sti câte persoane vor primi o notificare daca vei incepe Live-ul.

 

Pasul 2:
Atinge optiunea „Live” pentru a începe si asigura-te că ai o conexiune la internet puternică și stabilă. Este o idee bună să acorzi urmăritorilor tai câteva momente pentru a se alătura, înainte de a trece direct la subiect, așa că ia în considerare sa ai pregatita o imagine de așteptare sau poti incepe cu o introducere prietenoasa pentru un minut sau două.

Pasul 3:

Da-i un titlu live-ului tau, stabileste daca este public sau vrei sa practici cu alte persoane si da-i play sau programeaza live-ul.

Pasul 4:

O data in actiune ai posibilitatea sa :

 • Accepti solicitari de alte persoane sa intre in sala ta
 • Sa inviti alte persoane sa se uneasca
 • Sa vezi intrebarile si sa le raspunzi
 • Sa distribui live-ul cu lista ta de urmaritori
 • Sa alegi un filtru
 • Sa inchizi si sa deschizi camera si microfonul
 • Sa urci o imagine sau o prezentare

Pasul 5:

Da-i pe x si termina live-ul, alege daca il vei distribui in feed si asta este tot!

 

 

Te astept pe Instagramul meu unde zilnic urc sfaturi si tips-uri despre cum sa folosesti Instagram pentru afacerea ta. CLICK AICI!

Distribuie daca consideri ca merita

DESCARCA EBOOK-UL GRATIS

IN LUCRU

Urmareste-ma pe Facebook

Probabil te intereseaza si aceste articole….

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *