CREAZA CONTINUT PE RETELELE DE SOCIALIZARE

Felicia Taranu

20 diciembre 2021

TEMPLATE PENTRU A CREA CONTINUT IN BAZA ENGAGEMENT-ULUI COMUNITATII PE RETELELE DE SOCIALIZARE

Cine nu a trecut ca si creator de continut prin acele momente in care creativitatea, talentul si ideile te parasesc?

Pur si simplu nu gasesti idei de postari, iar acelea pe care le ai notate parca nu te conving deloc, cele din “planul B”, ori le-ai folosit ori ti se par groaznice in acel moment. Ce faci in cazul asta?

Te apuci de plans!!

De data asta am glumit dar mai sunt cazuri cand la propriu te apuca plansul si incepi sa te analizezi prea dur pe tine, sa iti reprosezi ca nu esti bun, ca nu meriti, etc, etc

Lipsa de idei de continut

 

Prima scapare stii care este, nu? Nici nu ma gandesc macar ca nu vei ghici! Bineinteles, Google! Nu putea fi altul.

Insa daca ai trecut de pasul asta, ai dat scroll in retelele de socializare si inca nu ai gasit inspiratia necesara si suficienta, nu dispera pentru ca e mult mai simplu decat crezi.

Din batrani se spune ca nu trebuie sa cautam departe comorile, pentru ca le avem sub ochii nostri, doar trebuie sa le vedem. Asta ma face sa gandesc ca daca oameni intelepti si cu o experienta de viata mai mare au spus asta, oare ne poate ajuta si pe noi?

Desigur! Doar trebuie sa ne intoarcem pe conturile noastre si sa cautam in gradina noastra. Stii cum sa creezi continut in baza engagement-ului?

E atat de simplu! Avem un tool la dispozitie care este gratis si la indemana tuturor, dar sunt atat de putini care il folosesc in acest scop incat ii fura tot protagonismul si devine ceva irelevant.

Te va surprinde poate, insa aceasta unealta nu este alta decat comentariile si DM-urile de pe Social Media.

Da-mi voie sa-ti explic cum poti sa le folosesti si sa nu mai ramai fara idei.

 

 Strategie pentru a crea continut in baza engagementului cu audienta.

 

Daca nu intrebi, nu vei primi raspunsuri. 

Iti propun sa-ti faci un obicei din asta.

Intreaba, intreaba, intreaba! Nu permite nici unei postari sa scape din mainile tale fara sa aiba o intrebare. Foloseste mereu un CTA(call-to-action). Indeamna oamenii prin textele tale sa-ti lase comentarii, sa-ti spuna ce au nevoie, ce cauta, ce isi doresc, ce le-ar place, la ce viseaza.

Care sunt temele lor de interes, ce vor sa conoasca, ce vor sa descopere mai mult.

 Cu doar o simpla intrebare, rezultatele vor fi diferite. Din raspunsurile primite, vei putea scoate o multime de idei de continut, un continut excelent si de calitate care cu adevarat raspunde nevoilor comunitatii tale. Idei care probabil nici nu ti-ar fi trecut prin cap, nici nu te-ai fi gandit ca este cineva care cauta informatia respectiva.Probabil acea informatie pentru tine e atat de simpla ca tie ti se pare fara importanta, insa altii au nevoie de ea.

Dupa cum observi ca lucrurile mici pot aduce rezultate extraordinare. Cand esti un creator de continut, dusmanul cel mai mare este TIMPUL, de aceea trebuie sa cauti mici strategii ca sa-ti simplifici munca, iar asta este una din strategiile pe care le poti aplica in munca ta zilnica si cu care vei economisi mult timp.

Oh, dar sa stii ca nu functioneaza doar postarile, functioneaza de asemenea si cu articolele din blog, podcast, video, webinar, prezentari, etc

 

Beneficiile de a crea continut in baza engagement-ului

 

Iti apreciezi urmaritorii si prezinti interes in ei:

Esti sigur ca toata informatia pe care o livrezi este de cel mai mare interes pentru ei. Este diferit cand mergi la ghici, crezand ca le-ar putea placea sau le-ar fi de folos cu atunci cand iti spune omul direct, te rog sa imi dai asta, pentru ca asta imi trebuie. Ai un avantaj in fata concurentei care nu foloseste aceasta simpla metoda.

Demonstrezi recunostinta:

Oamenii isi doresc sa fie importanti si sa simta ca fac parte dintr-o comunitate unde vocea lor se face ascultata. Nu cred ca exista o forma mai buna de a le demonstra oamenilor recunostinta ta pentru fidelitatea si interactiunea lor cu postarile, decat oferind continut asupra temelor de care ei au nevoie.

 Economisesti timp:

Nu este deloc simplu ca sa cauti temele pentru continutul pe care trebuie sa il creezi. Asa cum am mai spus ca timpul este dusmanul principal al creatorilor de continut, insa cu aceasta metoda mereu ai un AS in maneca.

Iesi din zona de confort si iti depasesti limitele:

Cand te expui publicului nu primesti mereu intrebarile la care tu ai raspunsurile pregatite, asa ca va trebui sa iesi din zona de confort si sa faci un efort de a te documenta ca sa poti raspunde. Insa lucrul asta este minunat, pentru ca in felul acesta vei fi ca o comoara plina de informatii actualizate si mereu vei merge cu un pas inaintea concurentei.

 

Alte resurse care te vor ajuta sa creezi continut pentru retelele de socializare.

 

10 Moduri simple de a creste engagementul pe Instagram

Cum sa creezi un giveaway de succes pe Instagram

 

Descarca template-ul pentru a crea continut in baza engagement-ului comunitatii in retelele de socializare

 

Mereu ma gandesc cum sa-mi simplific munca si cum sa am totul intr-o ordine ca sa-mi fie usor sa gasesc informatia atunci cand am nevoie de ea. De aceea creez template-uri pe care le folosesc zilnic in munca mea. Pentru aceasta metoda, de asemenea am un template de care nu ma despart niciodata si unde imi notez toate ideile sugerate de publicul meu.

Acum ti-l daruiesc si tie ca sa-ti usurez munca. Vei gasi explicatii si exemple, ca sa te ajute sa intelegi ideea cat mai bine. Este simplu atunci cand lucrezi planificat si organizat si nu lasi dezordinea sa puna stapanire, de aceea iti recomand sa descarci acest template.

 

 Ce contine template-ul?

 •  Un tabel pentru fiecare retea sociala: Instagram, Facebook, TikTok, YouTube, Blog, Podcast
 • Un spatiu pentru a nota tema sugerata
 • Un spatiu pentru bullet point si teme relationate
 • Un tabel unde si cum distribui continutul, in ce format va primi audienta ta continutul.

 Cu ce te beneficiaza acest template

 • Idei infinite in momentul cand iti creezi planul de continut
 • Involucrezi audienta in crearea unui continut de valoare
 • Economisesti timp in cautarea ideilor atunci cand ramai fara ele
 • Iti usureaza munca in crearea continutului.

 Cum se descarca tamplate-ul

 1.  Da clic pe banner-ul care apare mai jos
 2. Completeaza datele care se cer in formular
 3. Asteapta cateva minute, apoi mergi in email si verifica daca ti-a ajuns emailul cu template-ul.

 

Urmareste-ma pe Instagram!

 

Distribuie daca consideri ca merita

DESCARCA EBOOK-UL GRATIS

IN LUCRU

Urmareste-ma pe Facebook

Probabil te intereseaza si aceste articole….

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *